Statisticile ne informeaza ca aproximativ jumatate din noile companii esueaza in termen de cinci ani de la deschiderea portilor. Adesea, lipsa cercetarilor, planificarii si pregatirii anterioare le obliga pe afacerile mici sa se inchida la scurt timp dupa ce au inceput.
Antreprenorii plini de speranta isi pot imbunatati intotdeauna propriile sanse de succes, punand la inceput o baza solida. Constientizarea si luarea in considerare a urmatoarelor probleme atunci cand incepeti o noua afacere va fi intotdeauna utila si prudenta.
1) Evaluati-va punctele forte, obiectivele si resursele
Intreprinderile mici tind sa se descurce cel mai bine atunci cand sunt conduse de fondatori care isi valorifica eficient punctele forte personale. Inainte de a face si de a merge mai departe cu planuri specifice, va fi intotdeauna intelept sa va ganditi la ceea ce puteti pune mai exact pe masa.
Asta inseamna sa faceti un inventar onest al abilitatilor dvs., precum si abilitatea dvs. de a va dedica timp si eforturi pentru dezvoltarea unei afaceri de la zero. Daca viata dvs. este deja plina de obligatii, s-ar putea sa nu fie momentul potrivit pentru a incepe o noua companie.
In mod normal, va fi util sa definiti exact ceea ce sperati sa realizati cu afacerea propusa. Pentru unii fondatori de societati de infiintari PFA si SRL Brasov, aceasta inseamna crearea unui flux secundar de venituri care poate fi mentinut cu cateva ore de atentie in fiecare saptamana. Pentru altii, inseamna a deveni capabil sa renunte la un loc de munca existent si sa se angajeze intr-o noua aventura pe termen lung.
2) Veniti cu o idee grozava, de care va pasa
Nu este necesar ca o afacere noua sa aduca pe piata ceva cu totul nou si fara precedent, chiar daca uneori ajuta. In general, totusi, fiecare viitoare companie ar trebui sa aiba o propunere de valoare distincta, definita.
Asta inseamna sa vreti mai mult decat sa copiati succesele viitorilor concurenti, deoarece acest lucru ar insemna sa va jucati tot timpul de-a prinselea. Chiar daca obiectivul este la fel de modest ca a deveni cel mai rapid si mai receptiv furnizor de servicii de un anumit tip, ajuta sa va ganditi la modul in care o noua afacere va fi diferita.
De asemenea, este intotdeauna util sa mentineti misiunea unei intreprinderi mici legata de problemele care va intereseaza personal pe dvs., fondatorul ei. Fie ca intentionati sa petreceti cateva ore in fiecare saptamana pentru o afacere noua sau 60, motivatia face inevitabil diferenta, considera www.infiintari-firme.net.
3) Cercetati piata
Cu cateva idei gata elaborate, cercetarile de piata vor fi urmatorul pas. Asta inseamna a ajunge la idei relativ ferme cu privire la aspecte importante, precum urmatoarele:
Clientul dvs. ideal. Gandirea la lucruri din perspectiva clientului este aproape intotdeauna utila si nu in ultimul rand atunci cand incepeti cu o noua afacere. Dezvoltarea unei imagini a clientului ideal al unei noi companii va face mult mai simple deciziile ulterioare. Ganditi-va la nevoile si preferintele acelei persoane sau organizatii si la modul in care le puteti servi cel mai bine. Definiti aceste detalii cat mai precis posibil si fiti pregatiti sa le rafinati si sa le actualizati, dupa nevoile ulterioare.
Concurenta dvs. Aproape intotdeauna vor exista si alte companii care isi propun sa serveasca aceiasi clienti ca si dvs. Uitati-va la modul in care se descurca acesti viitori concurenti si unde sau gres. Recenziile si referintele gasite online pot fi utile, la fel si concentrarea pe problemele pe care acele companii le subliniaza prin marketing-ul lor. Avand in vedere noul context care se dezvolta, ganditi-va din nou la modul in care va veti prezenta noua afacere ca o alternativa net superioara.